file:///C:/Users/90530/Downloads/google3748ff7ffb926725.html Renklerle geri bildirim
top of page

Renklerle geri bildirim


Merhaba sevgili dostlar;


Koçluk araçları olmazsa olmazlarımızdan, her defasında ,çalıştığımız her farklı müşteriye bambaşka kapılar açarken, bizlere de yaratıcılığımızla farklı kapılar açmakta.

Müşterimin bilinçaltındaki duyguları dışa vurmasını sağlayan bir araç var kullandığım süreçte geliştirdiğim bir araç var.

Bu aracı Koçluk süreci boyunca müşterinizin nasıl hissettiğini, o anın içinde neler hissettiğini, süreç bittikten sonra neler hissettiğini ortaya çıkartmak için kullanabilirsiniz.

Müşterinize renkli kalemler verin.Bu kalemlerle Koçluk süreçlerini seçeceği bir renkle bir emoji çizmesini isyeyin, Her emojide neler hissettiğini ve duygularının ne olduğunu sorun.

Koçluk süreci boyunca yaşadıklarına odaklanmasını sağlanmanız önemli. Bu süreçte gerekli gördüğü, eylemleri gerçekleştirmişmi sorun? Bu eylemleri gerçekleştirmediyse duygularını ve düşüncelerini öğrenin. Eğer müşteriniz kendini iyi hissediyorsa yapılan eylemler iyi demektir. Eğer negatif bir geri bildirim alıyorsanız neleri değiştirebileceğini sorun.


Bu tekniği özellikle müşterinin duygularını ifade etmekte zorlandığında, kullanabilir, geribildirimi renkler üzerinden alabilir ve verebilirsiniz.

Müşterinizin renklere isteksizliği olabilir yada bazı renklere takıntısı bunu anlamanız ve emin olmanız önemli. Zaman aralıklarını mutlaka müşteriye seçtirin.

Eğer takılıyorsa, farklı anılarını tetikliyorsa boş bir kağıda bu anısını çizmesini ve bu anıyı baştan aşağı istediği renkle boyamasını, iyi ,kötü, güzel çirkin düşünmeden bunu yaparak o anıyı umutla hatırlayacağı bir renge boyamasını isteyin.


Böylece müşterinizin, duygu ve tecrübelerine odaklanmasını sağlayabilirsiniz.


Sevgilerimle,


Coach ÖZEREL


9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page