file:///C:/Users/90530/Downloads/google3748ff7ffb926725.html Dengeyi bulma aracı
top of page

Dengeyi bulma aracı


Koçlukta araçlar serimin bu yazısı Denge ile ilgili. Dengede olmak, dengede kalmak .Yıllardır Dengede olduğunu sanarak yaşayan bir danışan Müşterim olmuştu.

Kendisine biz koçlar ve eğitimcilerin bildiği Kurban üçgenini anlatınca farkettiği bir çok şey sonrasında aslında dengesinin nasıl şaştığını ,bakış açısının kör kısımlarını farkettiğini anlamıştım.

Tabi süreç uzun 6 seanslık süreçte 2 seans bu konuyla geçmişti.

Değer denge Matrisi isimli bir çalışmam var bu aracı vakalar yaşayıp deneyimledikçe geliştirdim.

Müşterimin değerlerini ortaya çıkarttıktan sonra her bir değeri 3 kelime ile açıklamasını isterim, online da bu exele yazdığı için bence daha da keyifli oluyor.

Grafik alabiliyorsunuz.


ilk sorum şu, değerleri oluştuktan sonra ,bu değerini dengede yaşayıp yaşamadığı yönünde 10 üzerinden değerlendirmesini istiyorum.


Değerlendirdikten sonra çıkan veriyi işleyerek sorular yöneltiyorum. Sonrasında bu her bir değeri 3 kelime ile ifade etmesini ve onlarıda 10 üzerinden değerlendirmesini.

Ortaya çıkan gerçekte o değerin alt kırılımında yaşadığı başka bir değerin aslında o puana çok, ya da az etki ettiği ortaya çıkıyor. Burda denge için neye ihtiyacı olduğunu soruyorum.



Müşterilerime bu aracı uyguladığımda ,aldığım sonuçlar onların denge konusunda keşfettikleri gerçekler oluyor.

Amaç onların hayat yolculuklarında yanlarında olmak, eylem adımları ve tercihlerini yapmalarında resmi çizmelerini sağlamak ise çok değerli.


Koçluk ve Sağlıkla kalın,


Sevgilerimle



Coach ÖZEREL




21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page