file:///C:/Users/90530/Downloads/google3748ff7ffb926725.html Yaşamda ki Değerlerimiz nedir? Ben kimim? Nereye gidiyorum? Nelerle varım? Vizyonum ne? 
top of page

Yaşamda ki Değerlerimiz nedir? Ben kimim? Nereye gidiyorum? Nelerle varım? Vizyonum ne? 

Güncelleme tarihi: 3 Eki 2020


Çok fazla şey var konuşacak, fırsat buldukça burada paylaşacağım sizlerle, birde sizlerden geri dönüş bekleyeceğim neler olmaya başladı hayatınızda? 

Neleri anlamlı kıldı yaşamınız, nelerden vazgeçti?


Uzun yıllar kurumsal hayatta bulunmuş, bir beyaz yakalı olarak ,işte tamda yaşadığım ne varsa ,sorgularken, bir arkadaşım için tavsiye verdiğim Koçluk ile 2016 yılında tanıştım.


Kendimle ilgili keşfetmelerin olduğu, kendime sorular sorduğum, aldığım

 cevaplarla yüzleştiğim ,potansiyelimi keşfetmemi sağlayan, performansımı yükselten, yaşam amacımı sorguladığım bir süreçle başladım bu yolculuğa.


Koçluk hayatıma girdikten sonra, eylem adımlarım farklılaşmaya, daha net kararlar almaya ve aldığım bu kararları hayata geçirme cesaretiyle, değerlerimi yaşayacak ve yaşatacak bir yaşama kollarımı açarak, önüme kaderin ve seçimlerimin, getirdiği fırsatlarla, yepyeni, kimine göre radikal, kimine göre çok zor olan bir kararla, kurumsal hayatımı, yıllarımı verdiğim bir yolculuğu sonlandırdım. 


Profesyonel bir koç olarak yaşamıma devam etme, eğitmen olma kararımla, yolda öğrendiklerimi, tecrübe ve birikimlerimi paylaşma yolunda bambaşka harika insanlar tanıyarak, değerlerimi yaşayarak, olma halime en yakın, özgür, özgün, ruhu ve kalbi coşkuyla yolculuğuma devam ediyorum. 



Koçluk benim için nefes almak gibi ,her nefes başka bir nefese açılan kapı,

her yutkunma, bulduğum çözümlerin kabulüyle bir diğerine sebep...



Koçluk kendi uhdesinde, bir yolculuk hali. Bir koç olarak müşterilerimin (danışanlarımın) bu yolda, tam ve bütün olduğunu bilerek, yargılamadan, tavsiye vermeden, getirdikleri konulara merakla, onlara güçlü sorular sorarak ve koçluk araçları ile yanlarında olarak, performanslarını keşfetmeleri, potansiyellerinden, mevcutta bulunan parazitlerini farkederek, çıkartmalarına, çözüm yollarını bulmalarına, karar almalarına, olma hallerine ışık tutuyorum. 


Bu işi, özgürce, heyecan ve tutkuyla, her gün araştırarak, merakla, keşifle, yaratıcılığımı, kalbimi, sanatımı katarak yapıyor olmaktan sonsuz mutluluk duyuyorum. 



Bu yolculuğa çıkana kadar değerlerimin, güçlü yanlarımın, gelişim alanlarının, potansiyelimin, bilinçli farkındalığında değildim.


Amacım benim gibi, herkesin kendi potansiyelini keşfederek, değişim ve dönüşümüne hizmet edebilmek. 


Yaşam amacıma hizmet eden bir yolculuktayım. Bu yolculukta bir çok durakta, yepyeni insanlarla bağ kuruyor ve onlardan bir çok şey öğreniyorum.

Yolculuk benim için bir öğrenme hali.

Yol uzun, yol güzel, yol her şey ile merakım, engebeli, virajlı halleri, dar geçitli, stabil, düz, manzaralı, toprak, mıcır, Arnavut kaldırımı, asfaltları ile heyecan dolu.

Yol binaların arasında, yol caddelere açılan sokaklarda, yol köprülere çıkan viyadüklerde, yol ışıklarla, yaya geçitleriyle dolu, yol hırçın dalgaların arasında bazen bir tekne, yol sakin denizlerde bir sürü araçla birlikte eşlik ettiğin bir serüven, yol bazen kimse olmadan devam ettiğin olma haline hizmet eden en güzel, en anlamlı yolculuk. 


Çok sevdiğim bir hocam demişti koçluk bir dans 💃🕺 Evet bir dans, ayrıca o notalar arasında birlikte dans ederken, benim için birlikte şarkı söylemek gibi🎶🎶


Birlikte ne olursa olsun, koçluk en harika şarkıyı söylemek, en harika yolculukları yapmak demek benim için.


Profesyonel bir koç olarak etik duruşu olan, kendine bir çok alanda hizmet eden bilgi ve birikimi elde etmek için olma yolculuğum ölene kadar devam edecek, katkı sunmak, fayda yaratmak, özgün olmak yolunda yol alırken.


Sevgili sen, kendini keşfetmek, tanımak, anlamak, kendi çözüm yollarını bulmak, merak ettiğin konularda, kendini keşfetmek için, acil ya da önemli olan bir konuda, yaşam amacına ulaşmada, olma yolculuğuna hizmet edebilmek için burada olacağım.


Belli mi olur? 

Seninle bir durakta belki karşılaşırız. Hem buradan hem de , Coach_ozerel instagram sayfamdan beni takip edebilirsin. 


Bitirirken bir kaç soruyla ayrılıyorum.

Haydi cevaplarını, merakla bekliyor olacağım, dilersen özelden belirttiğim mail adresine cevapları paylaşabilirsin. 

coachozerel@gmail.com


Bugüne nasıl uyandın? 


Bu satırları okurken neler hissettin? 


Eğer koçluk almak isteseydin, Koçluktan beklentin ne olurdu? 


Bugün bir koç ile görüşmüş olsaydın, çözmek, farketmek istediğin hangi konuyu

 masaya yatırmak isterdin? 


Bugünlerde en çok neyi anlamaya, çözmeye çalışıyorsun? 


Seni amacına ulaşmakta geciktiren, sabote eden, iç engellerin neler? 


Sorular çok, kendine, geleceğine anda kalarak hizmet ettiğini, herşeyin sana 

hizmet ettiğini unutma;) 


Bu arada ;

Bir koç ile çalışmak istersen benimle iletişime geçmen için bekliyor olacağım.


Sevgiyle kal....



#kendiniolduğungibikabulet #hayattarzı #kendinisev#hayatamacı#senkimsin#executivecoaching#coaching#profesyonelkoçluk#öğrencikoçluğu#kariyerkoçluğu#bireyselkoçluk#

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page